Frederick Marryat: Sagnet om klokkeklippen og andre fortællinger - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Frederick Marryat: Sagnet om klokkeklippen - Forside
Frederick Marryat: Sagnet om klokkeklippen og andre fortællinger
"Kaptajn Marryat" er mest kendt for sine store søromaner, men ind imellem skrev han også nogle få mindre fortællinger, nogle skuespil og et par håndfulde digte. Fortællingerne er samlet her:

 • Sagnet om klokkeklippen
  Kaptajn M'Clise får af byrådet i sin hjemby til opgave at skaffe en klokke, som skal opstilles som sømærke på et rev ud for indsejlingen til byen. Købmanden, som sælger ham klokken, har imidlertid en smuk datter, som M'Clise forelsker sig i. Men købmanden vil kun give hende til en mand, som kan opvise en vis formue – og hvor skaffer en fattig sømand 12.000 gylden?
 • Sydvest til Vest ¾ Vest
  Jack Littlebrain er ikke voldsomt opvakt, men takket være Littlebrainernes udbredte familieforbindelser lykkes det ham dog at tjene sig op i flåden. Han har heller ikke stor succes hos pigerne, men forelsker sig i stedet i den blide og lune Sydvestenvind. Hun forlanger imidlertid ubetinget troskab af Jack, og da han ikke kan overholde den betingelse, bliver hun en hård herskerinde.
 • Nymodens købstadshuse
  Fortælleren – familiefader med kone og fem børn – lader sig overtale til at flytte fra sin solide gamle, men noget afsides beliggende landejendom til et nybygget hus i et forstadskvarter, "hvor man er nærmere alting", efter konens og døtrenes mening. Det viser sig dog, at hverken kvaliteten af huset eller de naboer, der kommer til, efterhånden som kvarteret udbygges, står mål med deres tidligere opholdssted
 • Kunsten at være lykkelig
  Med jævne mellemrum møder mr. Reynolds sin gamle ven Willemott, og hver gang er denne kravlet et trin eller to ned ad rang- og formuestigen. Det slår dog aldrig Willemott ned.
 • Måneskin
  Gamle kaptajn Cockles sorte tjener Måneskin er "sin herre meget hengiven, meget tilbøjelig til at følge sit eget hoved og desuden meget indtaget i sin husbonds romflaske". Så når han skal ordne forskellige ting for sin herre, får det som regel et andet udfald end kaptajnen havde planlagt.
 • Den himmelblå domino
  En englænder, der opholder sig i Lucca i Italien for sit helbreds skyld, kommer for skade at gå til et maskebal hos en lokal adelsdame, iført en iøjnefaldende himmelblå domino, hvorved han indblandes i en farlig affære, der omfatter både mordforsøg og bortførelse.
 • Feens tryllestav
  I Windsor Castles have lever alfer og feer, og af og til finder de på at ville drille menneskene. Således også ved den lejlighed, hvor kong Charles II har givet foretræde for Londons borgmester og byråd angående nogle bryderier, disse har med deres koner og visse af hoffets yngre adelsmænd.
 • Et møde
  Oberst G*** træffer i diligencen fra Paris til London en tilsløret, cigarrygende dame, og pirret af nysgerrighed stifter han bekendtskab med hende. Da diligencen gør holdt, fortæller hun ham historien om, hvordan hun lærte at ryge, og hvorfor hun skal til London. Denne historie indbefatter bl.a. Napoleons Afrika-felttog og en brækket næse.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-898-4 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 1. juli 2023.
Tilbage til indhold