Frederic W. Farrar - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Frederic W. Farrar
Frederic William Farrar (Født i Bombay (nu Mumbai), Indien, 7. august 1831 – død i Canterbury, England, 22. marts 1903) var en engelsk præst, skolemand og forfatter. Han gik i skole i King William's College på Isle of Man og senere Trinity College, Cambridge. Han underviste en del år på kostskolen Harrow og blev derefter rektor på Marlborough College i Wiltshire. I 1876 blev han kannik ved Canterbury, fra 1895 til sin død var har dekan sammesteds.

Farrar skrev en del religiøse værker, tre "drengebøger" og et par historiske romaner. Han var også filolog og søgte at kombinere Darwins udviklingsteorier med sprogenes  udvikling; og skønt han ikke troede på evolutionsteorien, havde han ingen problemer med at benytte Darwins ideer i andre sammenhænge.

Han udgav også en del prædikener især rettet mod ungdommen, og flere pamfletter om det engelske skolesystems mangler, hvori han kritiserede den overvældende vægt, der blev lagt på klassiske latinske og græsker værker, foreslog at man underviste langt i mere praktiske og videnskabelige fag. Han var en ivrig modstander af det herskende system med korporlig og psykologisk afstraffelse, som han beskriver så indgående i sine romaner.

Læs mere om Frederic W. Farrar i Wikipedia.
Frederic W. Farrar
ISBN 978-87-7979-945-5

Klassisk engelsk kostskoleroman fra 1862 i den mere dystre ende.
0,00 kr
Tilbage til indhold