Florence Marryat - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Florence Marryat
Florence Marryat, født 9 juli 1833 i Brighton, Sussex – død 27. oktober 1899 Abercorn Place, London) var en engelsk forfatterinde, redaktør, sangerinde, skuespillerinde og en fremtrædende fortaler for spiritisme, datter af den noksom bekendte søroman-forfatter Frederick Marryat.

Hun skrev et hav af romaner, noveller og skuespil, samt tre værker om spiritisme, hvoraf "Der er ingen død" var og stadig er det populæreste. En del af hendes romaner – fortrinsvis i den genre, der nedsættende benævnes "dameromaner" – er oversat til dansk, fortrinsvis som avisføljetoner, mens en række habile spøgelses-, vampyr- og uhyggefortællinger vistnok desværre ikke er det.

Hendes liv formede sig temmelig turbulent – en opvækst hos en fraskilt far, seks år i Indien som "officersfrue" med sin første mand, tre sygelige børn, som hun opdrog på egen hånd, mens manden blev i Indien, et par skilsmisser og ture med forskellige skuespil- og operetteselskaber beskriver det i meget kort og summarisk form.

Florence Marryat
ISBN 978-87-7979-843-4

Forfatteren og skuespillerinden Florence Marryat var blandt meget andet også spiritist. I "Der er ingen død" fortæller hun om sine egne og faderens erfaringer med åndeverdenen.
0,00 kr
Tilbage til indhold