Eugène Sue: Latréaumont - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Eugène Sue: Latréaumont - Forside
Eugène Sue: Latréaumont
Jules Duhamel de Latréaumont planlægger – med hjælp fra Spanien og Holland – at rejse Normandiet mod Louis XIV, mest for at skaffe sig penge, men også fordi han hader Louis. Til den ende binder han den naive politiske filosof Affinius van der Enden, der forsyner ham med den republikanske idé, der skal gøre Normandiet til en fritænker-republik; den tidligere overjægermester ved Louis' hof, chevalier de Rohan, der skal agere kransekagefigur, samt hans egen nevø Auguste des Préaux og dennes elskerinde Louise de Vilars, der ved hjælp af deres forbindelser blandt adelen i Normandiet skal skabe misfornøjelse med det franske overherredømme over provinsen, til sig.

Det er en historie om, hvordan en samvittighedsløs, moralsk anløben opportunist udnytter sine omgivelser skrupelløst til egen fordel, og i en grad, der næsten får det franske kongerige under den egocentriske Louis XIV til at bryde sammen.

Latréaumont er mildt sagt ikke Sues største eller mest kendte roman, og det er egentlig synd, for det er en fantastisk historie om en glemt episode af Frankrigs historie – og Sues fortællekunst kan snildt måle sig med andre af hans samtidige i genren: der er steder, som fx. det lille skuespil, forfatteren har indlagt som optakt til henrettelserne af de overlevende konspiratorer – som kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på læseren.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-882--3 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 20. maj 2023.
Tilbage til indhold