Et hus til leje - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Charles Dickens mfl.: Et hus til leje - Forside
Et hus til leje
Da Sophonisba, som er en dame lidt op i årene, af sin læge opfordres til at søge luftfornyelse, flytter hun fra det landlige Tunbridge Wells ind til London, hvor hun bliver optaget af et mærkeligt forfaldent hus overfor sin nye bopæl, et hus, der tilsyneladende har været til leje i umindelige tider uden nogensinde at blive udlejet. Da hun en dag sidder og kigger på huset, opdager hun et øje i et vindue derovre, der kigger hende i møde et kort øjeblik.
Det er rammehistorien i Et hus til leje, som er skrevet af Charles Dickens og Wilkie Collins i fællesskab. Derefter udfyldes rammen af fortællingerne Et Manchester ægteskab af Elizabeth Gaskell og Ud i samfundslivet af Charles Dickens, som begge handler om nogle tidligere beboere af lejehuset, Trottles rapport af Wilkie Collins, hvor gåden begynder at blive løst, og til sidst Endelig lejet ud af Dickens og Collins, som er slutningen på rammehistorien og opløsningen af gåden.
I den originale udgave fandtes endnu et kapitel af Adelaide Anne Procter, som består af tre digte. De er ikke medtaget i denne den vistnok eneste danske oversættelse fra 1889, men som Sophonisba rigtigt bemærker, så er det "smukke vers, men de bidrager ikke synderlig til gådens løsning." De er derfor heller ikke med i nærværende udgave.

Pris: 30.-
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.


ISBN  978-87-7979-415-3 – Format: epub 32– Tilgængelig fra 25 .maj 2015.
Tilbage til indhold