Émile Zola: Rom - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Émile Zola: Rom - Forside
Émile Zola: Rom
Fem år efter pilgrimsrejsen til Lourdes har Pierre Froment skrevet en bog om den fornyelse af den katolske kirke, han mener er nødvendig – "Det nye Rom". Bogen er blevet indberettet for Indexkongregationen, en efterkommer af Inkvisitionen, der beskæftiger sig med fordømmelse forbud mod bøger, som man finder upassende og skadelige for den romersk-katolske kirke – den blev først afskaffet i 1966 –, og i den anledning er Pierre blevet inviteret til Vatikanet for at forsvare sit værk.

Han regner med at være der en fjorten dages tid, men hans ophold skal vise sig at blive meget længere – det er ikke så nemt at få de rette mennesker i tale i et Rom, hvor gejstlig rivaliseren, intriger og mord hører til dagens orden, og hvor det vigtigste spørgsmål er, hvem der står forrest til pavetronen, når Leo den 13. er død. Paven selv er nærmest indespærret i sit Vatikan, den smule af Pavestaten, der er tilbage, efter at det befriede og samlede Italien har erobret Rom.

Under sit ophold oplever han naturligvis også dagligdagen i Rom, fester i de formuende kredse og fattigkvarterets elendighed, en kærlighedshistorie mellem to af beboerne i det hus, hvor han er indlogeret og meget andet, før han adskillige måneder senere desillusioneret kan drage hjem til Paris.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-894-6 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 17. juni 2022.
Tilbage til indhold