• Cranford

"Cranford er amazonernes by" – der findes ganske vist mænd i dens univers, men som med et par undtagelser er de bortrejste, døde eller optaget andetsteds. Tilbage er – i hvert fald i Elizabeth Gaskells yndefulde og usentimentale skildring – en flok af prægtige gamle damer, der ængsteligt holder på alt, hvad der synes dem godt og fint, og med stor afsky undgår alt, hvad der falder ind under det frygteligste af alt frygteligt: Det "vulgære". Under damernes udsøgte "kapper" finder man vel ikke store hjerner, men en enkel og ligetil tankegang og rigt og varmt bankende hjerter, kærligt skildret med forståelse for damernes særheder men ikke uden blik for deres naragtigheder, af forfatterens alter ego, den unge Mary Smith, som opholder sig hos sine slægtninge, de ugifte søstre Deborah og Mathilda Jenkyns i Cranford.

Fortællingerne – hvert kapitel er i det store og hele en afsluttet historie – foregår i første del af 1800-tallet, og er inspireret af forfatterindens ungdom i den idylliske engelske provinsby Knutsford mellem Liverpool og Manchester.

I denne udgave er foruden alle de oprindelige historier fra 1850-53 tillige medtaget den hidtil ikke oversatte "The Cage at Cranford" ("Det franske papegøjebur") fra 1863.

Hustruer og døtre

Hustruer og døtre

0,00 kr. (vejl.)

Kusine Phillis

Kusine Phillis

25,00 kr. (vejl.)

En mørk nats arbejde

En mørk nats arbejde

45,00 kr. (vejl.)

Livet i Manchester

Livet i Manchester

0,00 kr. (vejl.)

 

Elizabeth Gaskell:
Cranford

  • ISBN 978-87-7979-718-5
  • 45,00 kr. (vejl.)  • - Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu


    Du kan også købe den direkte fra vor distributør ebog.dk.

Tags: Elizabeth Gaskell