Elizabeth Cleghorn Gaskell: Hustruer og døtre - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Elizabeth Cleghorn Gaskell: Hustruer og døtre - Forside
Elizabeth Cleghorn Gaskell: Hustruer og døtre
Bogens hovedperson, Molly Gibson, er datter af en læge i en lille engelsk provinsby, Hollingford. Hendes moder døde, da hun endnu kun var lille, og hendes fader, som ikke mener, at han i længden vil kunne give et pigebarn, hvad hun har brug for i sin opvækst, beslutter sig til at gifte sig på ny. Men for Molly føles det som hele hendes tilværelse bliver vendt på hovedet, da den snobbede og fattigfine enke og tidligere guvernante Hyacinth Kirkpatrick holder sit indtog i hjemmet, og ikke længe efter ligeledes hendes datter, den smukke og temmelig flyvske Cynthia.

Som datter af den eneste læge på egnen har Molly sin gang hos både de lokale bønder og husmænd, hos de to gammeljomfruer "miss'erne Browning" i byen, og hos den lokale adel i form af den fine grevefamilie på Towers og de mindre polerede Hamley'er på Hamley Hall, hvis to sønner kommer til at spille en væsentlig rolle i både Mollys og Cynthias liv – for ikke at tale om deres Kirsten Giftekniv af en moder, som voldsomt gerne gad være svigermoder til en mand med titel og formue.

Elizabeth Gaskell døde, da der endnu manglede ét kapital af hendes måske mest monumentale værk. Men da redaktøren af Cornhill Magazine, hvor den var blevet offentliggjort som føljeton, var i stand til at skrive de afsluttende få afsnit på baggrund af de samtaler, han havde haft med mrs. Gaskell i løbet af de halvandet år, føljetonen gik, mangler det egentlig intet, og bogen fremstår som et hele med sin varme og indfølende beretning om en ung piges liv i England omkring midten af 1800-tallet.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN 978-87-7979-833-5 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 10. december 2022.
Tilbage til indhold