Carit Etlar

Carit Etlar

Pseudonym for Johan Carl Christian Brosbøll

Født i Fredericia 7. august 1816 - død 9. maj 1900 i Gentofte

Ældste barn af fabrikant og købmand Jørgen Chr. Brosbøll og Ursula Margrethe Svendsen, datter af en norsk præst

Læs artikel om Carit Etlar på WikiPedia
 Madsalune

Madsalune

Den dristige og smukke Madsalune leder en smuglerbande i Vestylland i begyndelsen af 1780'erne. Dengang var smugleriet nærmest en sport for modige mænd, og smuglerne havde egentlig kun tolderne imod sig. Madsalune og hans ven, Samson Goliath, indvi..

50,00 kr. (vejl.)

Tranens varsel

Tranens varsel

Året er 1522. Den nørrejydske herremand Casper Gylding har fanget en krybskytte, Henning Graabuk, som han skal have hængt. Aalborg bys borgere har imidlertid ikke lyst til at lægge galge til, og hængningen må udsættes, til Casper kan få opført..

50,00 kr. (vejl.)

Ungdoms kampe

Ungdoms kampe

En samtidsfortælling, der foregår i første halvdel af 1800-tallet - om kærlighed med Askepot-elementer og forbyttede børn - i en vis forstand i hvert tilfælde - og en slutning, der er noget anderledes, end man måske ville forvente af forfatteren. ..

25,00 kr. (vejl.)

Viben Peter

Viben Peter

Historisk roman fra 1500-tallets Ditmarsken, om "vestkystens Kohlhaas", som en tysk forfatter har beskrevet ham. Viben Peter har en fast tro på religion og autoriteter, men opdager efterhånden, at præster og munke ikke just er de første til at eft..

50,00 kr. (vejl.)

Zilo

Zilo

Zilo er omrejsende skuespiller. Under teatrets besøg i en lille provinsby forelsker han sig i en af det højere borgerskabs døtre, Charlotte, og parret flygter sammen for at gifte sig. De får snart et barn, datteren Theone. Moderen er dog alt for se..

50,00 kr. (vejl.)

Diggrevens børn og Hedemanden

Diggrevens børn og Hedemanden

Etlar vender i disse to kortromaner tilbage til tateranføreren Math Hjeil, kendt fra Smuglerens søn. I Diggrevens børn har han slået sig sammen med den gamle, vanvittige "diggreve", der bor i et halvt sammenfal..

0,00 kr. (vejl.)

Fangen på Kalø

Fangen på Kalø

Året er 1518 og "fangen på Kalø" er svenskeren Gustav Eriksson Vasa, som den danske konge Christiern II på ufin vis har taget til fange i forbindelse med en forhandling. Men Gustav er i romanen kun en katalysator, e..

0,00 kr. (vejl.)

Første forsøg: Organisten i Jellinge og To studenter

Første forsøg: Organisten i Jellinge og To studenter

Da Carl Brosbøll, bedre kendt som Carit Etlar, var helt ung, debuterede han som forfatter under pseudonymet Carl. Det allerførste, han fik udgivet var de to fortællinger, som er samlet her: Novellen Organisten i Jellinge og den li..

40,00 kr. (vejl.)

Gazela

Gazela

Et psykologisk studie, som skildrer to unge mennesker, der er ved at gå til grunde, skønt de i grunden har haft de bedste forudsætninger for tilværelsen: Gazela, en ung pige, der er opvokset som en forkælet drivhusplant..

0,00 kr. (vejl.)

Gjøngehøvdingen og Dronningens vagtmester

Gjøngehøvdingen og Dronningens vagtmester

- ny, samlet udgave Hvem kender ikke Svend Poulsen Gjønge, hans tro følgesvend Ib, Kulsoen, kaptajn Kernbok og alle de andre fra beretningen om den dansk/skånske frihedshelt (han kommer fra Gjöinge i Skåne), der bl. ..

60,00 kr. (vejl.)

Smuglerens søn

Smuglerens søn

Jan Kruse er søn af smugleren Will Kruse, som blev halshugget for at have dræbt en toldbetjent, mens Jan endnu var dreng, en begivenhed, som har brændt sig ind i drengens bevidsthed og påvirker hans senere liv. – Dette ..

0,00 kr. (vejl.)

Vendetta

Vendetta

- En fortælling fra Korsika En adelig italiensk familie, Colonna, besøger engang i 1880'erne Korsika, hvor deres søn Mariano i forvejen opholder sig, og skal møde dem i Ajaccio. Det sker imidlertid ikke, og det viser..

45,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 12 af 12 (1 Sider)