Gabriele D'Annunzio

Gabriele D'Annunzio

Gabriele Rapagnetta-d’Annunzio (født 12. marts 1863 i Pescara (Italien) – død 1. marts 1938 i Gardone Riviera (Italien) ar en italiensk forfatter, dramatiker, journalist, aristokrat og officer. Han indtog en fremtrædende plads i italiensk litteratur fra omkring 1890, og senere som politiker fra 1914.

D'Annunzio kombinerede i sin litterære produktion elementer fra naturalismen og symbolismen med et erotisk billedsprog, og var en af de fremmeste fortolkere af den europæiske dekadence i Italien.

Hans mange kærlighedsaffærer, ikke mindst det stormfulde forhold til den berømte skuespillerinde Eleanora Duse, hans forskellige heroiske eventyr under Første Verdenskrig og den næsten operetteagtige besættelse af bystaten Fiume (i dag Rijeka i Kroatien) i 1919-20 gjorde ham til en levende legende. I sine senere år ophørte han stort set med forfattervirksomheden og beskæftigede sig i stedet med politik som fortaler for en slags Nietsche-inspireret ultranationalisme, der var nært beslægtet med fascismen. I en periode optrådte han ligefrem som Mussolinis politiske rival, men blev pacificeret ved at blive "udnævnt" til Italiens nationalskjald.

Gabriele D'Annunzio blev i 1924 adlet som Principe di Montenevoso (fyrste af Montevenoso).Leda uden svanen, efterfulgt af en Licents

Leda uden svanen, efterfulgt af en Licents

"Leda uden svanen" er historien om en ung kvinde - hendes navn får læseren aldrig at vide – hvis tilværelse trods hendes skønhed og mange elskere er uden kærlighed, og hvis liv er domineret af en mystisk..

45,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 1 af 1 (1 Sider)