Christian Winther: Tre fortællinger (1851) - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Christian Winther: Tre fortællinger (1851) - Forside
Christian Winther: Tre fortællinger (1851)
Indhold
  • Et rejseeventyr
    Fortælleren besøger under en rejse en tidligere ven fra hans tid på Regensen. Den unge mand, der nu er præst i en lille landsby, fortæller ham om en tidligere fælles bekendt og dennes tragiske skæbne.
  • Hesteprangeren
    Under svenskekrigene holder de svenske tropper en lille fynsk landsby besat. Besættelsesmagtens anfører, vagtmester Svartberg, forsér sig på en af landsbyens unge piger, og da Svartberg i egne øjne er en Guds gave til kvinderne, kan han naturligvis ikke fatte, at hun ikke falder for ham.
  • På landet
    Under et besøg hos en gammel kammerat - en godmodig, omend noget naiv landjunker - bemærker fortælleren, at vennen er forelsket og nær ved at gifte sig med en pige, der ikke elsker ham, men nok vil bestemme over ham - medens den yngre søster, en bly og sagtmodig viol, på sin side kaster undselige blikke i hans retning. Han beslutter sig til at gøre noget ved sagen.

Samlingen "Tre fortællinger" udkom første gang i 1851; de to første historier havde Winther dog tidligere udsendt i 1839, og de er skrevet allerede omkring 1828.

Pris: 45.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-303-3 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 29. juli 2013.
Tilbage til indhold