Charles Dickens: Bleak House - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Charles Dickens: Bleak House - Forside
Charles Dickens: Bleak House
Måske den mest komplekse af alle Dickens romaner, hvis mange historielinjer vikles ind og ud af hinanden undervejs, når personerne mødes ved tilfældets eller skæbnens spil. Et gennemgående tema er den endeløse arvesag Jarndyce kontra Jarndyce, et satirisk eksempel på, hvordan en retssag kan trækkes ud i det uendelige af sagførere, hvis eneste formål er at fylde deres egne lommer.

Romanens heltinde er fortælleren i en del af bogens kapitler, den forældreløse Esther Summerson, der sammen med myndlingene i Jarndyce-kontra-Jarndyce, Richard Carstone og Ada Clare, bor hos filantropen John Jarndyce. Andre linjer i bogen angår sir Leicester Dedlock og hans smukke kone, der skjuler flere hemmeligheder, som familien Dedlocks sagfører stædigt søger at bringe for dagen og udnytte til at få magt over lady Dedlock; advokatfuldmægtigen Guppys forelskelse i Esther, og gadedrengen Jos liv og død.

Blandt de mange figurer, man møder undervejs, skal nævnes den barnligt uansvarlige snylter Harold Skimpole, mrs. Jellyby, hvis endeløse godgørenhed overfor en negerstamme i det centrale Afrika har fået hende til at glemme sin egen familie, den unge doktor Woodcourt, den skøre gamle miss Flite med hendes fugle, klude- og papirhandleren, den fordrukne Krook, der dør ved selvantændelse, familien Smallweed, den "retskafne" udsuger Vholes og ikke mindst en af litteraturens første engelske politidetektiver, inspektør Bucket.

2. på ny gennemgåede og opdaterede udgave.

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-905-9 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 22. juli 2023.
Tilbage til indhold