Charles Dickens: Barnaby Rudge - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Charles Dickens: Barnaby Rudge - Forside
Charles Dickens: Barnaby Rudge
Barnaby Rudge var Dickens første historiske roman (den anden var To byer), og undertitlen "– en fortælling fra optøjerne i 1780" henviser til nogle i dag stort set glemte optøjer i forbindelse med en lov, der skulle gengive de engelske katolikker nogle af de rettigheder, de havde mistet ved reformationen. En fanatisk adelsmand, lord George Gordon, samler en mængde tilhængere mod loven, der i tre dage i juni 1780 dage besætter og hærger London.

Titelpersonen Barnaby, der er en svagt begavet ung mand, hvis nærmeste venner er hans moder og den talende ravn Grip, indblandes i optøjerne som fanebærer for oprørerne, da han mener derved at kunne skaffe sig rigdom og et sorgløst liv for sin moder og sig selv, og ikke mindst gøre moderen stolt af ham, men i stedet finder en fængselscelle og en dødsdom.

Selve optøjerne optager kun omkring en fjerdedel af romanen, men efter sædvane har Dickens skabt et rigt og omfattende persongalleri, og tager undervejs emner som fordomsfuldhed, intolerance, religiøs og national fanatisme op. Og der er da også indtil flere kærlighedshistorier, både af den komiske slags og en mere alvorlig og gennemgående mellem den katolske pige Emma Haredale og den protestantiske Edward Chester.

Pris: 67.50
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-272-2– Format: epub 2 – Tilgængelig fra 14. januar 2013.
Tilbage til indhold