Charles Cherly: Københavns mysterier, eller Prinsessen fra Grønnegade - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Charles Cherly: Københavns mysterier, eller Prinsessen fra Grønnegade - Forside
Charles Cherly: Københavns mysterier, eller Prinsessen fra Grønnegade
– Samfundsroman med sange og kor

Den små Fanny – "Prinsessen" – er forældreløs, ung og uskyldig, men er i kløerne på sin plejemoder md. Hansen og hendes filejs Savonski, kaldet Katten, en flygtet forbryder, der udnytter Fanny som afledning i forbindelse med forskellige småindbrud i Købmagergadekvarteret. Men da Savonski til sidst kidnapper en baby og forlanger 2000.- i løsepenge, bliver det Fanny for meget.

Med værtshuset "Den hule Tand" som omdrejningspunkt får læseren et - måske ikke helt virkelighedstro! - indblik i forbrydermiljøet i det indre København omkring år 1900, hvor vi møder typer som Smæklåsen og Jernmaven, Røde Rikke og værtshusmadammen, den tykke Susanne Hansen, samt naturligvis Fanny og en vis kontorassistent Aage Friis, der går Savonski i bedene som Fannys elsker.

Denne "knaldroman" fra 1913 har også fundet vej til den såkaldte Store Danske Kanon (hvor forfatteren dog optræder under sit let gennemskuelige pseudonym C. Ylrech), som omfatter værker, der er af betydning for vor danske virkelighed og selvforståelse.

Pris: 30.-
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-477-1 – Format: epub  2 – Tilgængelig fra 27. juni 2016.
Tilbage til indhold