Catherine Louisa Pirkis: Loveday Brooke - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Catherine Louisa Pirkis: Loveday Brooke - Forside
Catherine Louisa Pirkis: Loveday Brooke
En kvindelig detektivs oplevelser.

Loveday Brooke var hverken høj eller lille, hverken mørk eller lys, hverken smuk eller grim. Hendes ansigt kunne overhovedet slet ikke klassificeres; det eneste mærkelige ved det var en vane, hun havde, når hun spekulerede, at lade øjenlågene glide ned over øjnene, så at selve øjet kun var synligt gennem en sprække. Hun var altid sortklædt og sirlig, næsten som en kvæker. Fem-seks år i forvejen var Loveday ved en skæbnens tilskikkelse blevet kastet pengeløs og næsten venneløs ud i verden. Hun havde fundet, at hun ingen fremragende evner besad, og havde derfor valgt sig et kald, der brat afbrød forbindelsen med hendes tidligere omgangsfæller og stilling i samfundet. I fem-seks år havde hun tålmodigt arbejdet med ringere opgaver i sin virksomhed. Så havde tilfældet eller, for at tale tydeligere, en indviklet retssag vakt opmærksomhed for hende hos chefen for det velkendte opdagelseskontor i Lynch Court. Han kom hurtigt på det rene med, hvad hun duede til, og overdrog hende løsningen af vanskeligere opgaver, arbejder, der havde bragt såvel ham som Loveday både penge og anseelse.

Ebenezer Dyer var som regel ingen entusiast, men han kunne til tider hengive sig til lovprisninger af miss Brookes kvalifikationer for det kald, hun havde valgt sig.

"For meget af en dame, siger De?" plejede han at svare enhver, der drog disse kvalifikationer i tvivl. "Jeg bryder mig ikke en døjt, om hun er en dame eller ej. Jeg ved kun, at hun er den mest forstandige og praktiske kvinde, jeg har kendt. For det første besidder hun en evne, der er så sjælden blandt kvinder, til punktligt at udføre en ordre; for det andet har hun en klar og skarp hjerne, uhildet af nogen som helst fordom, og for det tredje har hun så megen jævn menneskeforstand, at det ligefrem kan kaldes geni."

Således beskrives hovedpersonen i de syv noveller om den kvindelige detektiv Loveday Brooke og hendes bedrifter i 1880'ernes England, som her for første gang foreligger samlede på dansk:

  • Den sorte kuffert
  • Mordet i Troyte's Hill
  • De barmhjertige søstre i Redhill
  • En prinsesses hævn
  • Dolkene
  • Spøgelset i Fountain Lane
  • Savnet!

Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-965-3 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 6. januar 2024.
Tilbage til indhold