Carl Muusmann: Beridernes konge - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Carl Muusmann: Beridernes konge - Forside
Carl Muusmann: Beridernes konge
8 fortællinger, bl.a. Muusmanns berømte Sherlock Holmes-pastiche "Sherlock Holmes på Marienlyst".

Indhold:
 • Beridernes konge
  Baptiste Schneider er af berider-artistfamilie, men da slægten splittes, søger han ind ved husarerne. Her skaffer hans færdigheder ham efter mange genvordigheder et udkomme.
 • Sherlock Holmes på Marienlyst
  Da Muusmann ferierer på egnen omkring Marienlyst, møder han Sherlock Holmes og medvirker ved opklaringen af sagen om Marskalindens Diamanter.
 • Brillantdronningen
  Skoleryttersken "Brillantdronningen" forelsker sig i en brutal klovn, som kræver alt, hvad hun tjener. Da hun efter gentagne mishandlinger ikke kan få ordentligt engagement, lader han hende i stikken.
 • Dødsattesten
  Den lille balletprimadonna miss Eva findes en dag død i sin lejlighed. Det ligner selvmord, men lægen, der skal skrive dødsattesten, nænner ikke at give hende et smudsigt eftermæle. Der ligger dog mere i den historie, en lægen umiddelbart har kunnet se.
 • Primadonna-nykker
  Rigmor Høegh spiller primadonna og ser ned på sin mand. En dag beslutter han dog at give hende en lærestreg.
 • Den lille generalinde
  Da Paul møder sin ungdoms elskede, der nu er generalinde Gomez, anklager han hende for at have svigtet ham. Generalinden har dog en anden historie at fortælle.
 • Det blå kostume
  Et forsinket brev og et forkert kostume får fatale følger for et ungt par.
 • Øjnene
  På herregården Ravnholm hænger et maleri, hvis øjne har ry for at blive levende, når husets frue er herren utro.

Illustreret med Carsten Ravns (1859-1914) tegninger fra 1906-udgaven. Se mere om Carsten Ravn i Wikipedia (som dog kun beskæftiger sig med hans senere virke og ikke nævner, at han i 1880'erne virkede som kostumedesigner og teatermaler, bidrog til forskellige ugeblade og aviser med tegninger, og var medarbejder ved et for længst glemt "politisk og satirisk blad i frisindet retning" kaldet Klown – og meget andet.)

Pris: Gratis til personlig, ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-980-6 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 17 januar 2024.
Tilbage til indhold