A. E. Brachvogel

A. E. Brachvogel

Albert Emil Brachvogel, født 29. april 1824 i Breslau, (dengang en del af provinsen Schlesien i Preussen, nu Wrocław, Polen) - død 27. november 1878 i Berlin, Tyskland.

Tysk dramatiker og romanforfatter, f. 29. april 1824 i Breslau, Preussen (nuv. Wroclaw, Polen), død 27. november 1878 i Berlin. Brachvogel var søn af en købmand. Efter moderens ønske studerede han teologi, men opgav hurtigt sit studium. Han ville være skuespiller, men havde intet talent og måtte nøjes med en plads som sekretær ved Kroll's Teater i Berlin, hvor han slog sig ned efter at have opgivet sit hjem i Schlesien.

Hans dramatiske hovedværk er skuespillet "Narziss" (1857), der også har været opført i København, og gik i længere tid her i 1888. Hans øvrige skuespil er i det store og hele glemte. Mere held havde Brachvogel med sine romaner, hvis brogede optrin sikrede dem en stor læsekreds, og hvoraf enkelte stadig læses i Tyskland. "Parcival" er det eneste af Brachvogels værker, der er oversat til dansk - til gengæld med så stor succes, at romanen er udgivet i seks trykte udgaver, senest i 2001, en lydbogsudgave og nu altså som ebog.

Læs mere om A. E. Brachvogel på tysk Wikipedia.Parcival

Parcival

Den sidste tempelridder. Da de sidste korsriddere omkring år 1300 forlader Jerusalem, indgår stormesteren for Tempelridderordenen en aftale med erobreren Idzeddin Pasha om at måtte efterlade en hårdt såret ridder, Hen..

60,00 kr. (vejl.)

Viser 1 til 1 af 1 (1 Sider)