Auguste Maquet: Den skønne Gabrielle - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Auguste Maquet: Den skønne Gabrielle - Forside
Auguste Maquet: Den skønne Gabrielle
Auguste Maquet var manden, der forsynede Alexandre Dumas med en mængde af ideerne til - og også skrev en del af dem - hans mest berømte romaner: De tre musketerer, Dronningens halsbånd, Greven af Monte-Cristo og mange flere.

Men han skrev også under sit eget navn, og det mangler ikke på intriger og dramatik i denne storslåede "kappe-og-kårde"-roman om Henrik den Fjerde af Frankrig og Navarra og hans elskerinde Gabrielle d'Estrées, der strækker sig over tidsrummet fra omkring 1592 og frem til 1599, hvor Gabrielle dør.

Historien fortælles gennem romanens hovedperson, den forældreløse Esperance, der kommer til Frankrig for at opsøge en kærlighedsforbindelse, Henriette d'Entragues. Undervejs ankommer han til den franske hærfører Crillons lejr, hvor han redder en soldat fra at blive hængt. Han pådrager sig derved et dødeligt had fra soldatens anklager, den rethaveriske adelsmand la Ramée – et had, der ikke bliver mindre, da det viser sig, at la Ramée også er forelsket i Henriette  og så er spillet gående!

Pris: 90.–
Download et uddrag af uddrag af ebogen eller læs det online (åbner i et nyt vindue).

Køb ebogen:
Find den billigst med bogpriser.dk eller bog.nu eller direkte fra vor distributør ebog.dk.

ISBN 978-87-7979-362-0 – Format: epub 2 – Tilgængelig fra 23. maj 2014.
Tilbage til indhold