Alexandre Dumas d. Æ.: Galejslaven Gabriel Lambert - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
Alexandre Dumas d. Æ.: Galejslaven Gabriel Lambert - Forside
Alexandre Dumas d. Æ.: Galejslaven Gabriel Lambert
Dumas sidder i Toulon og skriver på et skuespil. En dag møder han en flok "slaver" – livstidsfanger fra "galejerne", fængslet i Toulon – og til sin overraskelse genkender han en af dem, som fortæller ham, at hans navn er "Vicomte Henri de Faverne." Dumas mindes omstændighederne omkring deres møde fire år tidligere: En duel, hvor Dumas deltog som sekundant. Faverne havde ved den lejlighed kæmpet mindre end godt, og i det hele taget ikke opført sig som en aristokrat burde – efter Dumas' mening.

Tilbage i Paris får Dumas forbindelse med en vis dr. Fabian, som overlader ham en beskrivelse af de Favernes – eller rettere Gabriel Lamberts – levned, som han, ganske vist modvilligt, har været i nær kontakt med som læge at have været til stede ved en duel. Det er en historie om en i enhver henseende foragtelig person, om bedrag, falskneri og fejhed.

Jeg har tidligere udgivet Gabriel Lambert i to udgaver, hvor jeg benyttede et optryk af fra Kjøbenhavns Bogforlag, København 1916. Nærværende udgave er baseret på den første danske oversættelse fra 1850, og skønt forskellene er små – Kjøbenhavns Bogforlag havde kun forkortet et par enkelte afsnit og foretaget forskellige mindre ændringer i teksten – er dette første ebogsudgave efter den originale oversættelse.

Pris: Gratis til ikke-kommerciel brug.


ISBN  978-87-7979-995-0 – Format: epub 3 – Tilgængelig fra 23. marts 2024.
Tilbage til indhold