A. E. Brachvogel - eBibliotek 1800

[Hjem]
Gå til indhold
A. E. Brachvogel
Albert Emil Brachvogel var en tysk dramatiker og romanforfatter, født 29. april 1824 i Breslau, Preussen (nuv. Wroclaw, Polen) – død 27. november 1878 i Berlin, søn af en købmand. Efter moderens ønske studerede han teologi, men opgav hurtigt sit studium. Han ville være skuespiller, men havde intet talent og måtte nøjes med en plads som sekretær ved Kroll's Teater i Berlin, hvor han slog sig ned efter at have opgivet sit hjem i Schlesien.

Hans dramatiske hovedværk er skuespillet "Narziss" (1857), der også har været opført i København, og gik i længere tid her i 1888. Hans øvrige skuespil er i det store og hele glemte. Mere held havde Brachvogel med sine romaner, hvis brogede optrin sikrede dem en stor læsekreds, og hvoraf enkelte stadig læses i Tyskland. "Parcival" er det eneste af Brachvogels værker, der er oversat til dansk - til gengæld med så stor succes, at romanen er udgivet i seks trykte udgaver, senest i 2001, en lydbogsudgave og nu altså som ebog.

Læs mere om A. E. Brachvogel i Wikipedia (tysk).
Albert Emil Brachvogel
ISBN 978-87-7979-609-6

Da de sidste kristne riddere forlader Jerusalem, efterlades den unge Henrik af Nordheim – Parcival – for at søge efter grundstenen til Salomons tempel og bringe den uden for erobrernes rækkevidde …
60,00 kr
Tilbage til indhold