<![CDATA[eBibliotek 1800 - Seneste udgivelser]]><![CDATA[Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac]]>67,50 kr. (vejl.)

- skuespil i 5 akter på vers.

Virkelighedens Hercule Savinien Cyrano de Bergerac var en forfatter, soldat og fantast, der levede i Frankrig 1619-1655. I Edmond Rostands skuespil er han ridderen uden frygt og dadel, ridderen med den store næse og det hæslige ydre, men en ukuelig stolt og skøn sjæl. Han er også manden, der af en kærlighed til den skønne Roxane, som han ikke tør erklære, fordi han selv mener, at han er for grim til at hun kan elske ham, slutter venskab med baron Christian de Neuvillette, som har det, han mangler – nemlig skønheden – og mangler det, som Cyrano har - nemlig poesi og ånd. Han låner baronen sin ånd og sin sjæl, påtager sig lidelsen og lader vennen om lykken, blot for at gøre Roxane lykkelig. Selv da Christian dør, røber han ikke hemmeligheden, men lader hende leve i mindet om den døde uden at lade hende ane, at alt det hun elskede hos ham, i virkeligheden var Cyrano.

Skuespillets replikker er på vers, hvor den enkelte verslinje kan være opdelt over flere replikker, hvilket markeres med stigende indryk, indtil verslinjen er færdig. Det kan se sært ud, når man første gang åbner bogen, men man vænner sig hurtigt til det. Opsætningen virker fint på de fleste ebogslæsere, som overholder epub-standarden, og med de fleste almindelige skrifttyper, men kan give problemer med visse "halvbagte" læseprogrammer som fx. Freda.

]]>
Mon, 18 Nov 2019 00:00:00 +0100
<![CDATA[Montague Rhodes James: Et tyndt genfærd – og andre –]]>35,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books on Demand 35.-

Indhold:

 • Beboerne i Whitminster: Engang omkring 1730 har Whitminsters dekan, dr. Ashton, taget en afdød søsters søn Frank til sig, og senere får han ansvaret for at opdrage en bekendts søn, lord Saul. Den sidstnævnte hører ikke til Guds bedste børn, og får Frank med på en leg, der bliver skæbnesvanger for dem begge. Godt hundrede år senere finder dr. Ashtons nyindflyttede efterfølger en mærkelig genstand i haven, og der begynder at ske mærkelige ting i huset.
 • Mr. Poynters dagbog: James Denton finder en gammel dagbog, som indeholder interessante oplysninger om den egn, han netop er flyttet hen til. I dagbogen er der blandt meget andet også indlagt en stofprøve med et særpræget mønster, som han beslutter at lade eftergøre til gardiner til sit nye hus. Det skulle han helst have ladet være med.
 • En episode af katedralens historie: Da en historiker indfinder sig i Southminster for at optage et register af katedralens arkiv, får han af den gamle kirketjener mr. Worby historien om dengang kirken blev restaureret, og man afdækkede en gammel, navnløs sarkofag med et mærkværdigt og uhyggeligt indhold.
 • En fortælling om en forsvinden og en genkomst: Gennem fire breve får vi historien om den forsvundne onkel Henry, sognepræst i en lille landsby, og hvordan han atter kommer for en dag.
 • To doktorer: Fortælleren har indkøbt nogle gamle regnskabsbøger for at genbruge de tomme ark, og finder blandt andre ting nogle uddrag af referater fra en gammel retssag. - Dette er formentlig den mest mærkelige og uigennemskuelige af alle M. R. James' historier, og den har trodset alverdens tolkningsforsøg. Så det er helt op til læseren, hvordan han vil stykke brudstykkerne fra retssagen sammen til et forståeligt og temmelig foruroligende hele ...!
 •  
]]>
Sun, 10 Nov 2019 00:00:00 +0100
<![CDATA[Pjotr Nikolajevitch Krasnov: Fra zarørnen til den røde fane 3 - 1918-1921]]>45,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books on Demand 45.-

"Fra zarørnen til den røde fane" er verdenshistorie set fra "den anden side": En roman om Rusland i perioden 1894-1921, skrevet af en zartro, hviderussisk kosakofficer. Romanen er til dels selvbiografisk med Alexander "Sascha" Nikolajevitch Sablin som forfatterens litterære alter ego.

7.-8. del. I Don-gebetet forsøger man at organisere modstanden mod bolsjevikkerne, og en gruppe unge mennesker, som havde slået følge med oberst Sablin under dennes flugtforsøg til Don-gebetet, deriblandt Nika Poleshajev, som er dybt forelsket i Sablins datter Tanja, er lykkeligt ankommet dertil. Derimod er oberst Sablin blevet fanget og ført til Petersborg, hvor han først fængsles og senere få lov til at flytte tilbage i sin gamle lejlighed, mens bolsjevikregeringen forsøger at overtale ham til blive officer i den nye røde hær, sådan som flere andre har gjort. Han modstår dog både lokkemad og trusler, og overlades til sidst til en agent i det hemmelige politi, den tidligere menig Viktor Korshikov, der nærer et voldsomt had til Sablin.

I den afsluttende del af romanen er Poleshajev på sin søgen efter Tanja kommet tilbage til Petersborg, hvor han har udgivet sig for revolutionær og sluttet sig til Korshikov, trods sin væmmelse over den stadig mere depraverede adfærd, Tjeka-agenten udviser. Endelig en dag finder Korshikov på at lade Poleshajev deltage i en masse-eksekution af en flok af revolutionens fjender, hvoriblandt en vis Tanja Alexandrovna Sablin ...

]]>
Sat, 19 Oct 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Pjotr Nikolajevitch Krasnov: Fra zarørnen til den røde fane 2 - 1914-1918]]>45,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books on Demand 45.-

"Fra zarørnen til den røde fane" er verdenshistorie set fra "den anden side": En roman om Rusland i perioden 1894-1921, skrevet af en zartro, hviderussisk kosakofficer. Romanen er til dels selvbiografisk med Alexander "Sascha" Nikolajevitch Sablin som forfatterens litterære alter ego.

Andet bind indledes i en sommerhed ukrainsk landsby nær grænsen til Tyskland, hvor kosakofficeren Paul Nikolajevitch Karpov er udstationeret med sin afdeling. I begyndelsen af august overskrider en deling Østrig-Ungarsk kavalerideling grænsen og bliver fuldstændig udslettet af russerne. 1. verdenskrig er begyndt for Rusland, og Sablin sendes med sit regiment til Polen, hvortil han snart efter følges af sønnen Kolja, der mod faderens vilje har bedt om at blive sendt til fronten. Slag følger på slag, og imens den ene regering afløser den anden i Skt. Petersborg, er den zartro general Sablin vidne til krigens ødelæggelser og hærens stadig dalende effektivitet og moral i takt med at den infiltreres af kommunistiske agenter - deriblandt en vis menig Korshikov.

Samtidig er Sablins datter Tanja fulgt efter zarfamilien, da den sendes i eksil, og skildrer i breve de stadig mere ydmygende forhold der bydes den tidligere hersker over alle russere.

]]>
Sat, 19 Oct 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Pjotr Nikolajevitch Krasnov: Fra zarørnen til den røde fane 1 - 1894-1914]]>45,00 kr. (vejl.)

Tilbud hos Books on Demand 45.-

"Fra zarørnen til den røde fane" er verdenshistorie set fra "den anden side": En roman om Rusland i perioden 1894-1921, skrevet af en zartro, hviderussisk kosakofficer. Romanen er til dels selvbiografisk med Alexander "Sascha" Nikolajevitch Sablin som forfatterens litterære alter ego.

I første bind, som omfatter bogens prolog samt 1. og 2. del, forelsker den unge kornet Sablin sig i den revolutionære Marussja. Han får et barn med hende, men som adelig kan han ikke gifte sig med en arbejderpige, og den kommunistiske student Korshikov gifter sig med hende, og da hun dør under fødslen, tager Korshikov barnet til sig. Sablin gifter sig i stedet med en af sin egen klasse, Vera Konstatinovna Wolff, "efterkommer af hertugerne af Kurland", med hvem han får to børn, Tanja og Kolja. Hans karriere er for opadgående, og han avancerer efter sin deltagelse i den russisk-japanske krig efterhånden til fløjadjudant ved zarens hof, hvor også Vera Konstantinovna har sin gang som selskabsdame for zarinaen - en stilling, der bringer hende under skæbnesvanger indflydelse af præsten Grigor Rasputin, der har en stadig mere dominerende rolle hos zarfamilien.

Endnu er zaren Gud i Rusland. Men 1. august 1914 erklærer Tyskland krig.

]]>
Sat, 19 Oct 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Gottfried Keller: Det forsvundne smil]]>29,00 kr. (vejl.)

Tilbud hos Books on Demand: 29.-

Da Jukundus Meyenthal som fanebærer for Seldwylas kor deltager i en sangerfest, forelsker han sig i den smukke prisuddelerske Justine Glor. På grund af afstand i både stand og indkomst er der dog ikke mange chancer for, at de nogensinde mødes igen, men det bliver sat i stand af Jukundus' snedige moder, og Jukundus og Justine bliver gift.

Efter nogen tid viser dog forskellene på de to sig: Justine er overfladisk religiøs, Jukundus ikke, og han rager uklar med den præst, som Justine ser op til. Samtidig viser det sig, at Jukundus er en godtroende nar - hvilket formentlig skyldes hans Seldwyla-afstamning – som gang på gang lader sig snyde i både sine egne forretninger og dem, han som en slags redningsplanke bliver overladt i Justines families silkehandlerkoncern.

I korthed: De to skilles, og smilet forsvinder fra deres tilværelse. Vil de finde hinanden og smilet igen?

]]>
Thu, 10 Oct 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[H. G. Wells: Den stjålne bacille og andre tildragelser]]>45,00 kr. (vejl.)

Tilbud hos Books on Demand: 45.-

"Den stjålne bacille og andre tildragelser" var Wells første novellesamling, og alle historierne i den er skrevet i 1894 og 1895 - på samme tid, hvor han fik udgivet sin første roman, "Tidsmaskinen", og hvor hans fantasi sprudlede om kap med hans pen uden at være tynget af noget politisk ærinde. Nogle af dem har tidligere været udgivet på dansk, dels i mere eller mindre obskure novellesamlinger og antologier, dels som avisføljetoner; denne udgave medtager alle femten noveller fra den oprindelige engelske udgave. Samlingen indeholder:

 • Den stjålne bacille
 • Den forunderlige orkidés blomstring
 • I Avu-observatoriet
 • Fugleudstopperen
 • En strudsehandel
 • Manden i vinduet
 • Harringays fristelse
 • Den flyvende mand
 • Diamantmageren
 • Æpyornis-øen
 • Det mærkelige tilfælde med Davidsons øjne
 • Dynamoernes Herre
 • Indbruddet i Hammerpond Park
 • Møllet
 • Skatten i skoven
]]>
Thu, 19 Sep 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Henry James: Skruen strammes]]>29,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books on Demand kr. 29.-

En præstedatter får i sin første stilling som guvernante ansvaret for to børn, Flora og Miles, som opholder sig på herregården "Bly" sammen med en ældre husholderske, madam Grose. Flora og Miles er overfladisk set de rene englebørn, men synes at være under indflydelse af genfærdene af to tidligere ansatte på Bly, guvernanten frøken Jessel og den dæmoniske forvalter Quint.

Klassisk psykologisk gyser fra 1898, her i udgave baseret på den første danske oversættelse fra 1899.

]]>
Sat, 07 Sep 2019 00:00:00 +0200