<![CDATA[eBibliotek 1800 - Seneste udgivelser]]><![CDATA[Gaston Leroux: Spøgelset i Operaen]]>45,00 kr. (vejl.)

Da direktørerne for Pariseroperaen overlader tøjlerne til nye kræfter, er der ingen, der ved, hvorfor de har så travlt med at komme væk. Det viser sig dog ret hurtigt, at det skyldes et mystisk væsen, som kalder sig Operaspøgelset, og som har tiltaget sig magt over alt og alle indenfor Palais Garniers mure. Men hvem er dette operaspøgelse, og hvorfor er han så optaget af den lille forældreløse koristinde Christine Daaé, at han næsten er i stand til at begå mord for at give hende en hovedrolle?

Der er næppe mange, der ikke kender eller i det mindste har hørt om historien her om det grimme og misdannede og dog skønhedssøgende spøgelse i Pariseroperaen, om ikke andet så på grund af Andrew Lloyd Webbers musical. Men lige siden sin fremkomst i 1910 har journalisten Gaston Leroux' historie fascineret alverdens film- og musikskabere, og herhjemme udkom den allerede samme år som bogudgaven i Frankrig i en desværre noget molestreret oversættelse i dagbladet København.

Denne udgave er baseret på den første danske bogudgave fra 1926. Vor udgave af denne klassiker er den eneste tilgængelige ebogs-udgave på markedet, men det tog de herrer og damer på eReolen under ½ dag at afvise at gøre den tilgængelig for sine kunder - ligesom de i øvrigt gør med al anden ældre litteratur, hvis de ikke kan få det gratis. Hvem sagde alsidighedsprincip?

]]>
Sat, 19 Jun 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[James Fenimore Cooper: Lodsen]]>60,00 kr. (vejl.)

– En fortælling fra søen.

En lille flåde med amerikanske oprørere ligger omkring 1780 ud for Englands østkyst, hvor de er på vej ind i en bugt for hente en lods, den mystiske mr. Gray, til at føre dem gennem de revfyldte farvande. Netop på det sted bor også de to kaptajners kærester, Katherine Plowden og Cecilia Howard, myndlinge af den gamle, stivsindede og kongetro oberst Howard, som på grund af det amerikanske oprør har bragt dem hjem til England.

Katherine og Cecilia er ikke så ganske tilfredse med deres ophold, som i mange måder er en regulær indespærring, og Katherine, som er den mest handlekraftige af de to, får sat gang i et komplot med amerikanerne om at befri dem.

Bogens titelperson, omend ikke dens egentlige hovedperson, er modelleret over den amerikanske frihedskrigs-søhelt, John Paul Jones, og den spektakulære skildring af kampen mellem en lille amerikansk flok skibe og den engelske flådes flagskib hen mod bogens slutning er inspireret af et slag i september 1779 ud for Englands kyst.

"Lodsen" var Coopers fjerde roman, og hans første egentlige søroman – han skrev meget andet end de fem indianerromaner, der er hans bud på berømmelsen her til lands: hele ti af hans romaner foregår på søen.

]]>
Sat, 12 Jun 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[Maurice Leblanc: Arsène Lupin - Den hule nål]]>45,00 kr. (vejl.)

Det er nat på slottet Ambrumésy. To unge piger, Suzanne og Raymonde, vækkes ved en støj fra et værelse ovenpå, og da de vover sig derop, mødes de af en mand, der smiler, letter på hatten, og forsvinder gennem et balkonvindue ud i mørket. Raymonde griber et gevær, og det lykkes hende at såre den flygtende. Men da man senere eftersøger ham, er han sporløst forsvundet.

Da politiet og journalisterne dagen efter ankommer, er der blandt journalisterne en ung mand, Isidore Beautrelet, som trods sin ungdom viser sig at være et naturtalent som detektiv, der sætter ham på højde med Sherlock Holmes – og han sætter alt ind på at få afsløret indbrudstyven, den notoriske Arsène Lupin, som han både afskyr og beundrer. Jagten fører ham på sporet af en ældgammel hemmelighed: De franske kongers hemmelige skatkammer, "den hule nål".

]]>
Sat, 05 Jun 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[Anatole France: Guderne tørster]]>60,00 kr. (vejl.)

Historisk roman, som foregår i Paris i revolutionsårene 1793-94. Den unge maler Évariste Gamelin bliver ved en indflydelsesrig bekendts hjælp medlem af Revolutionsdomstolen. I begyndelsen er han optændt af en idealistisk forestilling om at øve retfærdighed, men lader sig rive med af den stadig mere vanvittige dans om guillotinen, overbevist om at frelse fædrelandet fra forrædere og antirevolutionære, uden nåde og eftertænksomhed, selv om nogle af ofrene er familie og venner.

Guderne er Robespierre og Marat, og guderne tørster – efter blod.

]]>
Sat, 29 May 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[Caja Rude: Skyggebilleder]]>45,00 kr. (vejl.)

19 rørende, menneskelige og til tider sentimentale fortællinger om samfundets stedbørn i UnderDanmark i 1920'erne. Her er Kludelas og Rendemasken, "Lille Mie", gadehajer, ægteskabssvindlere og alfonser – alle fiktive personer og skæbner, men taget af det liv, forfatterinden mødte i sit sociale arbejde og som journalist ved dagbladet Social-Demokraten, det være sig i fattigkvartererne, på Fælleden eller i de fattige træskure ved lossepladsen.

Skyggebilleder var Caja Rudes bogdebut.

]]>
Sun, 23 May 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[George Sand: Laura]]>37,50 kr. (vejl.)

- Rejse ind i krystallen

Den unge mineralog Alexis Hartz føres i et syn af sin kusine Laura ind i krystallernes verden, hvor han gennemrejser et landskab, som synes at være en forstørret udgave af en geode, han et øjeblik forinden stod med i hånden. Senere rejser Alexis sammen med Lauras fader, den kyniske og muligvis gale menneskeforagter Nasias, til Nordpolen for at finde indgangen til den virkelige krystalverden i jordens indre, hvorved han regner med at fortjene Lauras kærlighed.

Der er anelser af Edgar Allan Poes "Arthur Gordon Pym" i denne sære lille feberdrøm af en roman, og Jules Verne har sandsynligvis ladet sig inspirere af "Laura" til dele af "Rejsen til jordens indre", som udkom året efter.

]]>
Sat, 15 May 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[Karl August Tavaststjerne: Strenge tider]]>45,00 kr. (vejl.)

I 1868 er høsten slået fejl i Østerbotten og derfor drager østerbottningerne sydpå, til bl.a. Tavastland der endnu ikke er ramt af hungersnøden – blandt dem den foretagsomme Kalle Pihl og den knap så initiativrige Kalle Lehtimaa.

I Tavastland tilbydes Kalle Pihl af den rige godsejer på Herrø, kaptajn Thoreld, et lille sted med vækstmuligheder for en driftig mand – på betingelse af, at Kalle gifter sig med kaptajnens frille, den kønne mejerske Anna Mellilä. Det har han ikke noget imod, men der er den lille hage, at Kalle allerede er gift og har børn hjemme i Østerbotten. Det er Kalle Lehtimaa imidlertid ikke ikke – og under et gilde drikker Kalle Pihl ham fuld og køber hans "præstebevis" - det eneste legitimationspapir, man havde i Finland på den tid. Dermed kan Kalle Pihl fremstille sig for kaptajnen som ugift og få både gård og en smuk kone.

Samme år ødelægger en frostnat i juni høsten i Tavastland, og hungersnøden rammer også dér. Kalle Lehtimaa har aldrig fået sig sikret andet end løst arbejde, og med sulten og nøden kommer også den tanke på ham, at Kalle Pihl på uretmæssig vis har tilranet sig den gård og den pige, der rettelig skulle have været hans …

]]>
Sat, 01 May 2021 00:00:00 +0200
<![CDATA[Bret Harte: Tre kompagnoner]]>45,00 kr. (vejl.)

eller Det store kup på Heavy Tree Hill.

De tre kompagnoner George Barker, James Stacy og Philip Demorest har haft held med guldgraveriet på Heavy Tree Hill, har solgt udbyttet og deres lod, og skal nu til at skilles. Aftenen før de tager afsted, holder de en lille uformel afskedsfestlighed – i al gemytlighed naturligvis, selv om man aner en understrøm af misundelse og fjendtlighed hos de mindre heldige deltagere. Den efterfølgende nat hører Demorest nogle underlige lyde fra ydervæggen, der hvor kompagnonerne har et par tilbageværende guldklumper stående. Ved nærmere undersøgelse viser det sig, at nogen er ved at skaffe sig adgang: Demorest hugger kniven i den hånd, der er på vej ind, ejermanden trækker den til sig uden at give en lyd fra sig – og så sker der tilsyneladende ikke mere.

Tre år senere er Barker blevet gift, og som den naive sjæl han er, indlader han sig i alskens tvivlsomme foretagender og lader sig tage groft ved næsen af sin kones familie. Den klogere Stacy har grundlagt et succesrigt bankforetagende, og Demorest er rejst til Europa. Alting er således i en god gænge, men i kulisserne lurer stadig gamle fjender fra guldgraverdagene på at ødelægge de tre kompagnoner og få fat i deres formue.

]]>
Sat, 17 Apr 2021 00:00:00 +0200