<![CDATA[eBibliotek 1800 - Seneste udgivelser]]><![CDATA[H. G. Wells: Den stjålne bacille og andre tildragelser]]>45,00 kr. (vejl.)

Tilbud hos Books on Demand: 45.-

"Den stjålne bacille og andre tildragelser" var Wells første novellesamling, og alle historierne i den er skrevet i 1894 og 1895 - på samme tid, hvor han fik udgivet sin første roman, "Tidsmaskinen", og hvor hans fantasi sprudlede om kap med hans pen uden at være tynget af noget politisk ærinde. Nogle af dem har tidligere været udgivet på dansk, dels i mere eller mindre obskure novellesamlinger og antologier, dels som avisføljetoner; denne udgave medtager alle femten noveller fra den oprindelige engelske udgave. Samlingen indeholder:

 • Den stjålne bacille
 • Den forunderlige orkidés blomstring
 • I Avu-observatoriet
 • Fugleudstopperen
 • En strudsehandel
 • Manden i vinduet
 • Harringays fristelse
 • Den flyvende mand
 • Diamantmageren
 • Æpyornis-øen
 • Det mærkelige tilfælde med Davidsons øjne
 • Dynamoernes Herre
 • Indbruddet i Hammerpond Park
 • Møllet
 • Skatten i skoven
]]>
Thu, 19 Sep 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Henry James: Skruen strammes]]>29,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books on Demand kr. 29.-

En præstedatter får i sin første stilling som guvernante ansvaret for to børn, Flora og Miles, som opholder sig på herregården "Bly" sammen med en ældre husholderske, madam Grose. Flora og Miles er overfladisk set de rene englebørn, men synes at være under indflydelse af genfærdene af to tidligere ansatte på Bly, guvernanten frøken Jessel og den dæmoniske forvalter Quint.

Klassisk psykologisk gyser fra 1898, her i udgave baseret på den første danske oversættelse fra 1899.

]]>
Sat, 07 Sep 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[George Eliot: Møllen ved Floss]]>49,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books On Demand: 49.-

Tom og Maggie Tullivers fader driver en vandmølle ved floden Floss, og fører ustandselig processer mod lodsejere højere oppe af floden, som "tager hans vand". Hans sidste proces driver ham ud i en omfattende gæld, og da han taber den, er han ude af stand til at betale sine lån tilbage. En lokal prokurator Wakem opkøber gældsposterne og overtager møllen, men tilbyder Tulliver ansættelse som bestyrer. Tulliver tager mod tilbuddet, men opfatter i det hele Wakem som hans og hans families værste fjende, et i og for sig ganske urimeligt had, som han på sit dødsleje giver i arv til børnene.

Bogens egentlige hovedperson er Maggie Tulliver, som gennem de 10-15 år, historien dækker, vokser fra en sær, selvstændig og krælighedssøgende pige til en sær, selvstændig og kærlighedssøgende ung kvinde, som i modsætning til resten af familien lider af en udpræget retfærdighedssans, og som holder af bøger, intelligent samtale og musik, men ved familiens fald tvinger sig selv ind i en slags religiøs afholdenhed.

Men bogen rummer udover Maggie Tulliver et stort og rigt persongalleri, ikke mindst Maggies og Toms tre selvretfærdige og rethaveriske Dodson-tanter, hvis harme på familiens vegne flere gange rammer deres søster, Elisabeth Tulliver og hendes efter deres mening tåbelige familie, der ikke er Dodson-arven værdig. Eliots beskrivelse af tanterne er selv i dag af en kaliber, der både giver et umådelig morsomt billede af disse småstadsfruer, men samtidig er så livagtig, at læseren godt kan forledes til at ønske at kunne få fat i kraven på dem for at fortælle dem, hvor urimeligt de egentlig fører sig frem.

Denne udgave er baseret på den uforkortede danske førsteudgave fra 1877.

]]>
Sun, 01 Sep 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Robert Louis Stevenson: Stamherren til Ballantrae]]>49,00 kr. (vejl.)

Tilbud fra Books on Demand til 49.-

I efteråret 1845 går Charles Stuart i land på Skotlands kyster med det formål at styrte Englands konge George II. På slottet Durrisdeer sidder den gamle lord Durie og hans to sønner - den hidsige og stædige James (titlens stamherre) og den mere afdæmpede og praktisk indstillede Henry - som er noget i tvivl om, hvem der vinder, og hvem det derfor vil være mest fordelagtigt i længden at holde sig til. De ender med den tilsyneladende salomoniske løsning, at den ene søn skal tilslutte sig "Bonnie Prince Charlie" og hans invasionshær, mens den anden og faderen bliver hjemme på Durrisdeer og erklærer sig for George II.

Men i stedet for at sikre familien uanset krigens udfald skaber denne løsning et livslangt fjendskab mellem de to brødre, et eventyrligt og omskifteligt liv for stamherren, og i sidste ende slægtens undergang.

Udgaven er baseret på den første danske udgave fra 1890.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Maksim Gorkij: Varenka Olessov]]>45,00 kr. (vejl.)

Tilbudspris hos Books on Demand: 45.-

- 7 fortællinger

I titelfortællingen - som også er bogens længste - møder vi en kommende universitetsprofessor, Ippolit Sergejevitch, en mand med ret ordinære og gennemsnitlig holdninger. Da han hos sin søster træffer Varenka, føler han sig både draget mod hende og rædselsslagen ved tanken om at binde sig til en kvinde, hvis holdninger og livsindstilling er så voldsomt forskellige fra hans. Georg Brandes skrev om Varenka Olessov, at hun med sin uslebne forstand, elementære oprindelighed og sanseforvirrende skønhed er den ypperste og mest udført beskrevne af Gorkijs mange kvindeskikkelse, som ingen anden kan måle sig med.

"Bedstefar Archip og Ljenka" beskriver en gammel mand og hans sønnesøn, som den gamle har ofret hele sin tilværelse på at opdrage, siden forældrene døde. Nu er han selv døden nær, men Ljenka synes ikke at forstå, hvilke konsekvenser det kan have for ham. "Fulgt ud" er en ultrakort skitse, der beskriver, hvordan man straffer utro kvinder i en fjern russisk provins. "Tchelkasch" er en tyv og vagabond, der driver rundt i Odessas havneområde, mens han planlægger et tyveri fra et silkelager. Han tilbyder en ung bonde, Gabriel, at være med, og denne accepterer. Gabriel fantaserer om, hvad han skal bruge alle pengene til, og gennem hans grådige fantasier og selvnedværdigelse lærer Tchelkasch noget om sig selv. I "Khanen og hans søn" tilbyder den gamle khan på Krim sin søn en gave efter eget valg. Sønnen vælger en fangen kosakpige fra faderens harem, det eneste, den gamle endnu holder af. "Seks og tyve og én": 26 forhutlede kringlebagere spiser, sover og arbejder i en skummel kælder under slaveagtige forhold. Deres eneste lys i hverdagen er den unge pige Katja, der hver dag besøger dem for at tigge kringler. De forguder hende som en helgen, men er hun nu også det? "Det var en gang i efteråret", at forfatteren mødte en fattig og forhutlet pige, som var i færd med at grave sig ind under en markedsbod, hvor man handler med fødevarer. Han hjælper hende, og de to slutter sig sammen for en kort tid.

OBS: ePub 2.0 format

]]>
Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Arthur Conan Doyle: Den forsvundne verden]]>45,00 kr. (vejl.)

Professor Challenger er vendt hjem fra en længere rejse i Sydamerika, og disker op med en historie om et skjult område, hvor der findes levende dinosaurer og anden forhistorisk flora og fauna. Der er selvfølgelig ingen, der tror på ham, men da han fremturer i sine påstande - Challenger er en noget opfarende og stædig natur, for at sige det mildt - udsender Londons Zoologiske Institut en undersøgelseskomite bestående af den skeptiske professor Summerlee, eventyreren og storvildtjægeren lord John Roxton, og journalisten Edward D. Malone, som er bogens fortæller.

Illustreret med fotos og tegninger fra den første føljeton-udgave i Sunday Magazine 1912.

]]>
Fri, 28 Jun 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Robert Louis Stevenson: Rajahens diamant]]>30,00 kr. (vejl.)

Den tidligere officer i Hendes Majestæts indiske tjeneste, general Vandeleur, ejer verdens sjettestørste diamant, som han har fået af en indisk rajah som belønning for en del tjenester af tvivlsom karakter. Den er hans stolthed, og grundlaget for hans succes i Londons society. Men takket være en forgældet og intrigant hustru og hendes uvidende sekretær bortkommer diamanten for at falde i hænderne på en ung præst, der forlader det gejstlige liv til fordel for en påtænkt forbryderbane. Senere skifter den flere gange ejer og ender på skift hos en uskyldig skotsk bankmand, hos generalens skrupelløse broder og endelig hos prins Florizel af Bøhmen, som vi tidligere har mødt i samlingen Selvmorderklubben.

]]>
Sat, 01 Jun 2019 00:00:00 +0200
<![CDATA[Carl Bernhard: Krøniker fra kong Erik af Pommerns tid]]>45,00 kr. (vejl.)

I april 1428 er København under belejring af den holstenske greve og en flåde fra de nordtyske hansestæder. Kong Erik er i Sorø, hvor han hengiver sig til bøn for rigets vel (og muligvis også underholder sig med den kønne Cæcilie Jakobsdatter), og det antydes, at han nok hellere ville være hjemme i Pommern og passe sine mere overskuelige forretninger der, frem for at være konge over Norden. Hans handlekraftige dronning, Philippa, er ladet ene tilbage og står for stadens forsvar. Men hverken kongen eller dronningen har nu trods bogens titel nogen særlig fremtrædende rolle i bogen, hvis handling fortrinsvis bæres af to riddere, den gamle Mogens Gjøe og den unge Torben Andersen Bille, hans elskede Helvig og hendes fader, landsforræderen Niels Finke, hvilken sidste ser frem til tyskernes sejr og sin egen ophøjelse som deres fremmeste hjælper - men det kommer naturligvis til at gå noget anderledes.

]]>
Sat, 18 May 2019 00:00:00 +0200