Nyhedsbrev
* Email
Navn 
Tilmeld
 
Barnaby Rudge

Charles Dickens:
Barnaby Rudge

ISBN: 978-87-7979-272-2
Beskrivelse Anmeldelser (0) Relaterede produkter (18)

- en fortælling fra optøjerne i 1780.

Barnaby Rudge var Dickens første historiske roman (den anden var To byer), og undertitlen henviser til nogle i dag stort set glemte optøjer i forbindelse med en lov, der skulle gengive de engelske katolikker nogle af de rettigheder, de havde mistet ved reformationen. En fanatisk adelsmand, lord George Gordon, samlede en mængde tilhængere mod loven, der i tre i juni 1780 dage besatte og hærgede London.

Titelpersonen Barnaby, der er en svagt begavet ung mand, hvis nærmeste venner er hans moder og den talende ravn Grip, indblandes i optøjerne som fanebærer for oprørerne, da han mener derved at kunne skaffe sig rigdom og et sorgløst liv for sin moder og sig selv, og ikke mindst gøre moderen stolt af ham, men i stedet finder en fængselscelle og en dødsdom.

Selve optøjerne optager kun omkring en fjerdedel af romanen, men efter sædvane har Dickens skabt et rigt og omfattende persongalleri, og tager undervejs emner som fordomsfuldhed, intolerance, religiøs og national fanatisme op. Og der er da også indtil flere kærlighedshistorier, både af den komiske slags og en mere alvorlig og gennemgående mellem den katolske pige Emma Haredale og den protestantiske Edward Chester.

Skriv en anmeldelse

Dit navn:


Din anmeldelse: Note: HTML er ikke oversat!

Bedømmelse: Dårlig           God

Indtast koden i nedenstående boks:Charles Dickens:
Barnaby Rudge

eBibliotek 1800 © 2014
CVR 33442394
Powered by OpenCart